Orthodontiepraktijk W.L. van Waveren HogervorstOrthodontiepraktijk W.L. van Waveren HogervorstOrthodontiepraktijk W.L. van Waveren HogervorstOrthodontiepraktijk W.L. van Waveren HogervorstOrthodontiepraktijk W.L. van Waveren HogervorstOrthodontiepraktijk W.L. van Waveren Hogervorst

Orthodontiepraktijk
W.L. van Waveren Hogervorst
Kerklaan 39
7311 AC Apeldoorn

T 055 - 521 85 62

administratie@orthoapeldoorn.nl
www.orthoapeldoorn.nl

De behandeling

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak wordt door de orthodontist een eerste diagnose gesteld en wordt beoordeeld of een orthodontische behandeling noodzakelijk is. Vaak wordt er tijdens deze afspraak 1 of meerdere rontgenfoto's gemaakt  om het gebit te beoordelen.
Soms is het wenselijk nog een poosje te wachten. Dan zal de orthodontist na enkele maanden nog eens kijken of het gebit inmiddels ver genoeg is ontwikkeld voor het starten van een beugelbehandeling. Het kan zijn dat de orthodontist overlegt met andere behandelaars zoals bijvoorbeeld een logopedist, tandarts, of kaakchirurg. 

Indien wordt besloten dat een behandeling volgt, dit na toestemming van de patient en/of ouder/begeleider, vindt een vervolgafspraak plaats voor een uitgebreid onderzoek (documentatie). Tevens wordt meteen een vervolgafspraak gemaakt om de uitslag van het uitgebreid onderzoek met u (patient en /of ouder/begeleider) te bespreken. 

Uitgebreid onderzoek

Dit is een afspraak voorafgaand aan de actieve orthodontische behandeling waarbij gezichtsfoto’s, mondfoto’s, rontgenfoto’s en gebitsafdrukken worden gemaakt. Deze informatie is noodzakelijk zodat de orthodontist een behandelplan kan gaan maken.

Behandelplanbespreking

Dit is een afspraak waarbij uitleg wordt gegeven over de te voeren orthodontische behandeling. Er wordt uitleg gegeven over de actieve behandeling: de te gebruiken beugel(s), de te verwachten behandelduur, de tarieven en de huisregels omtrent afspraken en betalingen.