Orthodontiepraktijk W.L. van Waveren HogervorstOrthodontiepraktijk W.L. van Waveren HogervorstOrthodontiepraktijk W.L. van Waveren HogervorstOrthodontiepraktijk W.L. van Waveren HogervorstOrthodontiepraktijk W.L. van Waveren HogervorstOrthodontiepraktijk W.L. van Waveren Hogervorst

Orthodontiepraktijk
W.L. van Waveren Hogervorst
Kerklaan 39
7311 AC Apeldoorn

T 055 - 521 85 62

administratie@orthoapeldoorn.nl
www.orthoapeldoorn.nl

De behandelduur

Hoelang duurt een orthodontische behandeling?

Het is onmogelijk vooraf precies aan te geven hoelang een orthodontische behandeling zal gaan duren. De duur en het resultaat van een orthodontische behandeling zijn afhankelijk van veel factoren, zoals groei, aanpassingsvermogen, doorzettingsvermogen en medewerking van de patiënt. Bovendien verschilt de biologische reactie van gebit, kaken en mondspieren op de beugelbehandeling sterk per patiënt. Ook tussentijds is het daarom meestal moeilijk om te voorspellen hoelang een behandeling nog zal gaan duren.

Meestal duurt een actieve orthodontische behandeling gemiddeld zo'n twee tot drie jaar. Daarna volgt de afbouwperiode (retentieperiode) van minstens een jaar. Deze periode is ervoor bedoeld om het gebit en de kaken zo goed mogelijk in de nieuwe stand te laten vastgroeien. Toch kunnen er na een orthodontische behandeling altijd nog veranderingen in de stand van het gebit optreden. Afhankelijk van de afwijking is het soms verstandig langer door te gaan met het dragen van de retentie-apparatuur.